Italiaanse wraptaart met kip, tomaatjes en groene pesto

Ingrediënten:

  • 4 wraps
  • 500 gram kipfilet

  • 200 gram kerstomaatjes

  • 40 gram verse basilicumblaadjes

  • 200 gram roomkaas

  • 40 gram pijnboompitten + extra als garnering

  • olijfolie

  • peper en zeezout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de kipfilet in kleine stukjes en bak daarna in olijfolie tot de kippenstukjes mooi goudbruin zijn. Nu is het tijd om pesto te maken. Voeg de verse basilicumblaadjes, een goeie scheut olijfolie en pijnboompitten toe aan een kom en mixen maar (met behulp van een mixer). Voeg ook de roomkaas toe en mix nogmaals tot een smeuïge massa. Kruid tenslotte af met peper en zout.

Neem de eerste wrap en smeer die in met de pesto. Garneer met pijnboompitten, gehalveerde tomaatjes en de gebakken kippenblokjes. Bouw nu elke laag verder op (ook de bovenste!). Plaats de wraptaart gedurende 10 à 15 minuten (verschilt van oven tot oven) in de voorverwarmde oven. Buon appetito!